Activiteiten overig

Ontdek de levendige activiteiten in ons dorp Espel. Van gezellige koffie-inlopen tot smakelijke buurthappen en spannende klaverjasavonden, er is voor ieder wat wils. Onze informele bijeenkomsten bieden een warm welkom aan alle dorpsgenoten, ongeacht lidmaatschap.

Kom langs en ontmoet nieuwe mensen, geniet van goed gezelschap en creëer mooie herinneringen samen!

Koffie inloop

Wanneer: Elke vrijdagochtend van 10.00u tot ca. 11.15u in het MFC 't Mozaïek

Vanaf de ingebruikneming van MFC ’t Mozaïek in 2005 wordt iedere vrijdagmorgen van 10.00 uur tot plusminus 11.15 uur een koffie inloop georganiseerd.

Vrijwilligers organiseren dit wekelijks gezellige koffie-uurtje voor alle inwoners van Espel.

Tijdens de koffie inloop is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de puzzelruilbeurs.

Buurthap Espel

Wanneer: Woensdag 12.00u op 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 december 2024

Espel geeft alle dorpsbewoners elke eerste woensdag van de maand gelegenheid elkaar te ontmoeten tijdens een warme maaltijd. Dit onder het motto –Even niet alleen aan tafel–  

Wil je ook kennis maken met buurtbewoners onder het genot van een 3-gangen menu? Kom dan eens langs vanaf 12.00 uur in ‘De Ducdalf’ op de volgende woensdagen in 2024: 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 december.

De kosten zijn € 6,00 p.p. (excl. drankjes). Wanneer je niet meer in staat bent naar ‘De Ducdalf’ te komen, dan brengen wij de Buurthap bij u langs. Dit graag wel vermelden, de kosten zijn dan € 5,00 p.p. (excl. soep). Opgave voor de Buurthap kan bij: Mineke van der Velde tel: 0527-271669 of bij Reinie Osinga tel: 0527-271681 of mail reiniem@hotmail.com. Opgave graag de maandag voor de desbetreffende woensdag.

Wil je ook iets betekenen voor de Buurthap en de sociale samenhang in het dorp?! Producten/ingrediënten doneren is een mogelijkheid, zodat we voor diverse personen de Buurthap financieel laagdrempelig kunnen houden. Wij stellen dit zeer op prijs.

Het doel van de Buurthap is de sociale samenhang in Espel vergroten en eenzaamheid van bewoners voorkomen. Plezierig tafelen schept een onderlinge band en brengt uiteenlopende karakters dichter bij elkaar. Jong en oud, alle dorpsbewoners zijn van harte welkom bij de Buurthap.

Klaverjasclub Espel

Wanneer: Elke maandagavond van 19.30u tot ca. 22.30u in De Ducdalf

Al vanaf begin jaren 70 wordt door enthousiaste kaarters het spel Klaverjassen gespeeld. Eerst in de sportkantine en eind jaren70 is het klaverjassen verhuisd naar De Ducdalf.

Vanaf de eerste maandag in oktober tot en met de laatste maandag voor de Pasen is iedereen die wil klaverjassen op maandagavond van harte welkom in De Ducdalf. De inloop is vanaf 19.15 uur, het kaarten start om 19.30 uur en eindigt rond 22.30 uur.

De klaverjasclub is geen vereniging, er is geen contributie en je hoeft je vooraf niet op te geven. Deelname is dus vrijblijvend, wel wordt gevraagd om inleggeld op de avond zelf als je mee speelt.Voor alle spelers wordt een prijsje geregeld, gehaald bij de lokale supermarkt.

Meer informatie? Loop op maandagavond een keer binnen en proef de sfeer.