Tennisvereniging

In Espel hebben we een tennisvereniging waarvan de banen zich bevinden op het Sportpark gelegen aan de Bosrand. Onze vereniging heeft twee kunstgras tennisbanen voorzien van verlichting zodat er ook in de avonduren kan worden gespeeld.

Op deze pagina vind je meer informatie over de tennisvereniging in Espel of klik direct door naar de eigen website van de tennisvereniging.

Ga naar de website

Historie

In 1979 werden door de gemeente twee Hardcourt banen aangelegd, welke in 1984 in eigen beheer werden vervangen door gravelbanen omdat de Tennisbond de banen had afgekeurd wegens verzakkingen.

Ons clubgebouw werd in 1986 gebouwd voorzien van twee kleedkamers, een kleine keuken en een klein overdekt terras.

In 1999 werden samen met de gemeente 2 kunstgras banen aangelegd. Dit was nodig omdat de oude gravelbanen door wateroverlast tijdens de herfst van 1998 onherstelbaar waren beschadigd.

In 2005 werd ons tennispark voorzien van verlichting wat mogelijk werd gemaakt met de opbrengst van een gehouden veiling. Het clubgebouw is in 2018 gesloopt en inmiddels staat er een nieuw Multifunctioneel Sportcentrum waar de meeste sportverenigingen in Espel gebruik van kunnen maken.

Toernooien en competities

Onze tennisvereniging heeft voor de leden verschillende toernooien en competities. Gezien we niet meer zijn aangesloten bij de tennisbond kunnen we helaas geen landelijke en regionale competities aanbieden welke door de K.N.L.T.B. worden georganiseerd.

Wel hebben we een Polderavond- en een Damesdubbel competitie, beide gezamenlijk gehouden en georganiseerd met de dorpen uit de Noordoostpolder.

Verder organiseren we het Westcoast Toernooi wat in juni in dubbelspel en in september in enkelspel wordt aangeboden.

Tijdens deze twee gezellige toernooien maak je kennis met leden van andere deelnemende dorpen, te weten Tollebeek, Creil, Rutten en Lemmer.

Ons bestuur bestaat uit

Ronald van het Hof (voorzitter), +31 6 37 65 05 41

Anita Daniels (secretariaat),  +31 6 31 99 68 14

Paulien de Graaf (penningmeester),  +31 6 48 78 98 77

Vera Maas (jeugdzaken),  +31 6 22 87 57 73

Binnen onze vereniging is de mogelijkheid om tennislessen te volgen, welke worden aangeboden door Janka Mulder. Wil je tennislessen volgen, neem dan contact op met Janka, +31 6 31 19 32 11.

Voorwaarde voor nemen van tennislessen is echter wel dat je eerst lid moet worden van onze vereniging. Hiervoor kan je contact opnemen met het secretariaat.

Lijkt het je leuk om te gaan tennissen, aarzel niet en neem contact op met ons secretariaat, tennisscespel@gmail.com