Bowlingvereniging

Meerdere avonden in de week is de Bowlingvereniging Espel actief in ‘De Ducdalf’ om in competitieverband wedstrijden te spelen.

Op de maandag- en dinsdagavond wordt er in teams van drie bowlers gespeeld. Op de donderdagavond bestaan de teams uit twee bowlers. Op de woensdagavond zijn de jeugdspelers bezig met hun wedstrijden. Elke competitieavond worden er drie games per persoon gespeeld. De ene bowler is fanatiek en de andere bowler speelt voor de gezelligheid.

Op de donderdagmiddag is er ruimte voor de wat oudere spelers. Ook zij gooien drie games, maar in en rustiger tempo en een pauze tussendoor.

Meerdere keren per jaar wordt er een toernooi georganiseerd. Kortom: een drukke en actieve verenging!

Neem een kijkje op de website

Meedoen?

Kom kijken op één van de speelavonden of bij een toernooi. Misschien is er ruimte om als reserve mee te spelen en is er aan het begin van het seizoen een plekje vrij als vaste speler. Een bowlingseizoen loopt vanaf eind augustus/begin september tot eind april/begin mei.

Speciale bowling schoenen en bowlingballen worden beschikbaar gesteld door het bowlingcentrum en daar zijn geen kosten aan verbonden. Veel bowlers schaffen op den duur eigen schoenen en bowlingballen aan.

Aan het lidmaatschap van de Bowlingvereniging Espel zijn kosten verbonden en de vaste bowlers betalen baanhuur. Details van deze kosten vind je op de website van de Bowlingvereniging Espel: www.bvespel.nl.

Uiteraard kunt u buiten clubverband ook eens een middag of avond gaan bowlen. Voor het huren van banen kunt u contact opnemen met ‘De Ducdalf’, tel. 0527-271200 of kijk op de website https://www.deducdalf.nl/bowlen.

Ontstaan

Op 26 oktober 1977 raakt tijdens een informatieavond over bowlen in ‘De Ducdalf’ een aantal mensen zo enthousiast over de bowlingsport dat ter plekke een bestuur wordt samengesteld voor een op te richten Bowlingvereniging te Espel. Aan het eind van de informatieavond is er een bestuur, een prachtig bowlinghuis (de voormalige protestants-christelijke basisschool) en een vereniging in oprichting.

Vervolgens is op 28 november 1977 de Bowlingbond Espel officieel opgericht. Gedurende een aantal jaren bestaat Bowlingbond Espel uit twee verenigingen, namelijk Vereniging Espel en Vereniging Emmeloord. Later is de naam aangepast naar Bowlingvereniging Espel.

De vereniging heeft door de jaren heen meerdere Nederlands kampioenen voort gebracht en nog steeds wordt er op landelijk niveau buiten Espel gebowld. Meer weten over de geschiedenis van de Bowlingvereniging Espel? Neem een kijkje op de website.