Polderpad

Vanuit de wens om bestaande paden met elkaar te verbinden tot één rondje Espel is in 2020 het Polderpad gerealiseerd. Het pad is ongeveer 3750 meter lang en rolstoelvriendelijk. Langs het pad staan onder andere informatie borden over lokale landbouwproducten, verrekijkers, sport- & spelelementen, bankjes, een panorama doorkijkscherm en een solarbank met zonnepanelen om fiets of scootmobiel op te laden.

Ook zijn er prachtige beelden van dieren die hierin de natuur voorkomen te zien. Deze sculpturen zijn met een cirkelzaag gezaagd uit boomstammen en her en der langs het pad neergezet. Zo is onder andere te bewonderen een slak, uil, haas, mol, kikker en als men goed oplet een vlinder in een boom.

Ga naar de facebook

Geocaching

Het Polderpad is ook een route in de wereldwijde schattenzoektocht Geocaching, waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten (www.geocaching.nl).

Het principe is dat personen schatkisten (caches) verstoppen over de hele wereld en de locaties van deze kisten op internet publiceren. Met behulp van je gps moet je zo'n schat zien terug te vinden. Een cache kan er verschillend uitzien maar heeft altijd een logboek. In zijn simpelste vorm bevat een cache verder niets. Leo en Hilja Peeters uit Espel hebben dit bedacht en gemaakt voor het Polderpad.

Ga zelf het Polderpad ontdekken en geniet van deze boeiende wandeling rondom Espel.

Praktisch informatie

Het polderpad is van zonsopgang tot zonsondergang beschikbaar voor iedereen. Er is geen verlichting langs het polderpad.


https://leefbaar.leefbaarplattelandflevoland.nl/wandelpad-espel/