IJsclub

Sinds de oprichting in 1959 is IJsclub Espel een belangrijk onderdeel geworden van ons dorp. Het begon allemaal met de aanleg van de eerste ijsbaan bij de kampen van Espel, een initiatief dat samenviel met de opkomst van ons mooie dorp in 1956. Sindsdien is de ijsbaan van Espel een levendige plek geworden zodra de winter er is en het ijs klaar is om op te schaatsen.

Al meer dan zestig jaar komen mensen jong en oud samen op onze ijsbaan. Schaatsend en sleeënd wordt er genoten van de ijsvloer, met warme drankjes en hapjes van de koek en zopie. IJsclub Espel kent een rijke historie, waarin er verschillende evenementen zijn georganiseerd. Van spannende schaatswedstrijden zoals het Nederlands kampioenschap korte baan schaatsen, het Overijssels kampioenschap lange baan voor dames, wedstrijden voor de jeugd en leden tot gezellige bijeenkomsten in de kantine, tegenwoordig het MFS, of in jachthut De Hut, waar voorzitter Willem Homan altijd voor een warm welkom zorgt.

Ga naar onze Facebookpagina

Altijd wat te doen

In geval van een winter waarin er geen ijs is, blijven we ons inzetten om de winterse activiteiten levend te houden. Zo zijn we vaak met onze leden naar Thialf in Heerenveen geweest of organiseren we, zoals de laatste jaren, skate clinics voor kinderen van basisschool De Ark uit Espel, in samenwerking met de K.N.S.B. Zo kunnen de kinderen onder schooltijd toch genieten van het plezier van schaatsen, ondanks dat de ijsbaan niet beschikbaar is.

Door de jaren heen heeft de ijsbaan enkele veranderingen ondergaan, met name wat betreft afmetingen. Dankzij de huidige opzet, met twee ijsbanen die vrij ondiep zijn en beschut liggen, staan we erom bekend één van de eersten in Flevoland te zijn die de ijsbaan kunnen openen zodra de vorst zijn intrede doet.

Ons bestuur zet zich met veel plezier in om de ijsbaan te onderhouden en de traditie van het schaatsen levend te houden. Het huidige bestuur van IJsclub Espel bestaat uit 11 leden: Peter Boersma, Marian Bosman,Ton Dekker, Willem Homan (voorzitter), Jannie Huitema (penningmeester), Jan Jager, Han Knook, Klaas Osinga, Peter van Strien, Jack Wijnia en Suzanne Blok (secretaris).

Lid worden

Bent u (nog) geen lid van IJsclub Espel en zou u wel lid willen worden? Een gezinslidmaatschap kost € 6,50 per jaar. Geef u dan op voor 1 december bij Jannie Huitema (e-mail jannie.huitema@hotmail.com). Aanmelden voor 1 december is voordeliger dan lid worden zodra de ijsbaan open is na 1 december, dan kost een gezinslidmaatschap het eerste jaar € 13,50.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en nieuws via deze website en onze Facebookpagina IJsclub Espel. We hopen u te verwelkomen op de ijsbaan zodra het weer dit toelaat!

Heeft u vragen? Neem contact op met Suzanne Blok (e-mail suzanneblok@gmail.com).